Matulji

Matulji su idilično mjesto smješteno točno na mjestu gdje se kvarnerska obala spaja s brdovitim zaleđem. U ovom mirnom kutku možete uživati u vožnji biciklom po brojnim biciklističkim stazama, sudjelovati u našim biciklističkim utrkama, planinariti na zaštićenim padinama parka prirode Učka i Lisine ili jednostavno šetajući istraživati prelijepu prirodu.Okolni gradići poput Kastva, Mošćenica i Veprinca oduševit će vas svojom bezvremenskom ljepotom.
Uvala Preluk nudi idealne uvjete za različite vodene sportove, osobito surfanje na dasci rano ujutro kad zapuše tramontana s okolnih brda.
Ljubazni domaćini će vam ponuditi smještaj u privatnim sobama ili apartmanima različituh kategorija te vas pozvati da uživate u regionalnim specijalitetima u predivnom ambijentu mnogih restorana i taverni.
Zahvaljujući lokaciji od samo 2 km udaljene turističke ljepotice Opatije, Matulji su idealno mjesto za uživanje u moru i suncu u ljetnim mjesecima, zbog friškog zraka i odličnog spavanja. Matuljski ljetni festival nudi razne muzičke koncerte, kazališne produkcije i ostala razna događanja.
Specijalna atrakcija ove regije je karneval u siječnju i veljači sa centralnim događajem Smotrom zvončara u Matuljima. Zvončari su tradicionalne maškare ovoga kraja koje datiraju preko 500 godina unatrag. Njihove jedinstvene maske, pokreti i zvonjava zvona simboliziraju dolazak proljeća.